divendres, 3 d’octubre del 2014

Les inexistents organització i coordinació de cara al Saló del Manga


A menys d’un mes que comenci el Saló, ni Ficomic ha publicat horaris de les activitats, ni les editorials han confirmat quan tindran els seus autors firmant. És que a la web de Ficomic, a més, a la secció d’“autors firmant” simplement posa “Coming soon” (té nassos que a sobre ho posin en anglès; ja posats, a la propera que ho posin en japonès, que per alguna cosa és el Saló del Manga, no?), sense cap dels autors confirmats. Per a la Sala d’Actes, res de res, tampoc. Ni quines conferències hi haurà, ni qui hi serà, ni res.
 
Vergonyós. I no pas el meu nivell de photoshop, precisament.


Per si no fos poc, la venda d’entrades fa es va obrir el 24 de juliol. Fa més de 2 mesos, ja. Per què aquest desgavell? Si algú està interessat en una firma o activitat en concret i quan en revelen la data ja no queden entrades per a aquell dia, què? Què ha de fer, sinó? Comprar les entrades per als quatre dies i demanar permís per als quatre dies, també? Senyors! Que hi ha gent de tota Espanya (i part de l'estranger, si comptem Andorra) que ve expressament al Saló, lloga un hotel i s'excusa com pot de les seves obligacions familiars, socials i laborals. El mínim que l'organització hauria de fer és mostrar una mica de respecte i seriositat. Professionalitat ben entesa, vaja.

Se suposa que aquest és l’esdeveniment més important de manga a nivell d’Espanya? És realment aquesta una de les fires de manga més destacades d’Europa? Doncs quin llistó més baix que hi ha, tu.

Com a colofó final, diré que valoro molt més una bona organització global que no que s'inverteixi en dur dos o tres autors que firmaran a un percentatge reduïdíssim d'assistents i que probablement no faran res més de profit (hi ha excepcions, cert, d'aquí el "probablement"). A més, crec que seria molt més profitós que els autors fessin ponències en una gran sala o hi fossin entrevistats i hi hagués macrotrobades amb fans. No sempre es té l'oportunitat d'accedir a un autor japonès de renom a través d'un intèrpret. Estaria bé també que es gravessin en bona qualitat i les pengessin a internet uns dies més tard (o, fins i tot, les posessin a la venda a través de la web de Ficomic i/o de les respectives editorials).

EDITO: Per si algú es pregunta com pot ser que a la captura hi hagi una hora bastant posterior a la de publicació de l'entrada, simplement és perquè tinc el blog configurat a la zona horària "Pacific Daylight Time" i no tinc ni idea de com canviar-ho. L'hora del meu ordinador, per contra, és correcta conforme a la meva zona horària.