dissabte, 1 d’octubre del 2016

L’anime de Le Chévalier d'Éon em fot de mala hòstia



Pensar en l’anime de Le Chévalier d'Éon em fot de mala hòstia. No l’he pogut acabar pel pèssim tractament que li dóna a la Lia... i després he cercat informació història sobre el personatge principal i encara m’he encès més.

Com a adaptació històrica, és una enorme falta de respecte:
1) Posem-nos en context: batejada amb el nom compost Charles-Geneviève-Louis-Auguste-André-Timothée (sí, 3 noms masculins i 3 de femenins), la cavallera d'Éon de Beaumont fou una espia francesa del Segle XVIII. Criada com a home, es féu famosa per les seves faccions andrògines i per poder passar fàcilment tant per dona com per home. Tant és així, que la gent es va obsessionar amb quins genitals tenia. Hi havia qui especulava que era intersexual. El seu gènere era clar: va demanar expressament al rei que se li donés de manera oficial tractament de dona. Segons sembla, a la seva mort diversos metges, en comptes de respectar-ne el cadàver, el van profanar sense cap mena descrúpol i van deixar constància que tenia penis. Amb totes aquestes dades, podem deduir que es tractava d’una dona trans.
2) L’anime tracta aquest personatge com un home cis que, de tant en tant, és posseït per l’esperit de la seva germana cis (un personatge que no va existir a la realitat), ja morta i de la qual n’està enamorat. En comptes de donar-li una identitat femenina pura, fan aquest nyap. Transfòbia en tot el seu resplendor.

Ha sigut buscar informació d’aquest personatge històric i multiplicar per mil el fàstic envers aquest anime, que s’apropia i altera tan brutalment les vivències de la cavallera. Això és reescriure la història, per molt que es tracti d’un anime carregat d’elements fantàstics i sense pretensions realistes. No hi ha excusa possible.

Per si no fos poc, com a narració independent dels fets històrics també em toca la moral. O sigui:
I) Fas un personatge femení la mar dinteressant.
II) L’enneveres només començar l’obra.
III) Expliques la seva història a trossets a través de la perspectiva d’un home.

En resum: mantingueu-vos lluny d’aquesta grandíssima porqueria.