dilluns, 30 d’octubre del 2017

Alguns fanzines del XXIII Saló del Manga



Sí, no tinc paraula. Al final he fet tret temps de sota les pedres per fer aquesta entrada. I els fanzines que compraré enguany són:


Éramos Perfectas (Taki): magnífic webcómic, ara en paper. Si Spyglass ja em va agradar molt, a Éramos Perfectas la Taki se supera. I mira que tenia el llistó molt alt. Ha madurat tant en el seu dibuix com en la riquesa dels seus personatges, així com en el desenvolupament del seu guió. Per fi podré conèixer el final d’aquest webcòmic!

Però de què carai tracta? Anys després que la Margot i les seves dues amigues s’operessin la cara per esdevenir cantants professionals, ella és cantant de saló a un hotelet de mala mort. En gran part perquè li van fer un nyap a la cara. I se la mengen la frustració i tot un seguit d’emocions negatives. I què és de les seves amigues? Van aconseguir llurs propòsits? I tant si és que sí com si és que no, com ho gestionen tot plegat! Un còmic que explora els racons més miserables de la psique de l’ésser humà!

Característiques: 5 €, volum autoconclusiu de 120 pàgines + ex libris adhesiu.

On el puc trobar? A la parada de l’editorial Tomodomo.



Correr es de Cobardes #1 i #2 (Hanaoka): un altre webcòmic d’una artista a la qual admiro moltíssim. Si ja de per si és difícil fer bones històries, les bones comèdies juguen ja a una altra lliga. I la Hanaoka les executa amb un gran domini. Per fi en podré conèixer la continuació!

Però de què carai tracta? El Juampe, corredor aficionat, s’ha mudat. Al nou institut, farà amistats i s’enamorarà. Magnífica comèdia, amb molts tocs d’humor i algun cop punyent de tant en tant.

Característiques: 4 € per número, dos números amb dos capítols cadascun, 50 pàgines cadascun. Contingut extra respecte al webcòmic!

On el puc trobar? A la parada de l’editorial Tomodomo.

Altres dades: A Tomodomo també hi haurà el fanzine The Crew (2 €), ambientat en el món de Correr es de Cobardes, però uns anys més tard.



¡Déjame Dormir! #1 (Carmen Costa & Deliciest): no sóc fan del BL, però sempre n’acaba caient quelcom. El previ de l’any passat em va semblar prou bo com per continuar-ne la col·lecció.

Però de què carai tracta? Doncs de la tensió sexo-romàntica entre l’Aarón i l’Adair.

Característiques: 5 €, primer volum (existint-ne una mena de capítol pilot), 33 pàgines + extres.

On el puc trobar? A la parada del grup fanziner PussyCrazy.



Melody of Sorrow (AnaKris): seqüela a color del còmic Cross Heart. Amb la història de Cross Heart, l’AnaKris s’ha endinsat completament en la creació de còmics i ha madurat i evolucionat com a artista. Resulta d’allò més inspirador.

Però de què carai tracta? De l’amor entre la Kotomi i la Haru.

Característiques de Melody of Sorrow: 12 €, segon volum, 110 pàgines. A tot color.

Característiques de la reedició de Cross Heart: 10 €, primer volum (però funciona com un tom únic), 224 pàgines.

Característiques del lot d’ambdós: Tot el d’abans i dos clauers de les protagonistes de regal!

On el puc trobar? A la parada del grup fanziner Cyclic Redundancy.


Il·lustració de la Noriko Hayashi
Lily & Rose #2 (diverses artistes): la publicació problemàtica de l’entrada. Primer, perquè fica yuri i BL al mateix sac, quan això sempre acaba resultant contraproduent. Segon, perquè anomena yaoi al BL (encara que alguns dels seus capítols sí que podrien considerar-se yaois, però ja m’enteneu). Tercer, perquè s’apropia d’un element bàsic del bara (producte dirigit a homes bisexuals i gays) per a incorporar-lo unilateralment al BL (producte dirigit principalment a dones heterosexuals). Quart, perquè tot i queixar-se que el yuri no ven gens, llur equip promociona molt més el BL, fent que molts cops ni la gent sàpiga que venen yuri.

Però de què carai tracta? Són històries curtes fetes per diverses autores.

Característiques: 6 €, segon número, 254 pàgines. Doble portada.

On el puc trobar? A la parada del grup fanziner Valkirie Canvas.

Altres dades: La Laurielle Maven, una de les autores, estarà a la parada del grup fanziner El Vosque. Aquests són els seus horaris.